Leksaksaffär logo

Lekia

Vi har gått genom Lekia för att ta reda på vilka erbjudanden man har till kunder. Läs om Lekia och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Vilka är Lekia?

Lekia är Sveriges största kedja för leksaksbutiker och de finns både på nätet och med fysiska butiker. När det gäller fysiska butiker så är Lekia etablerade i både Sverige och i Norge. I dessa två länder har Lekia sammanlagt fler än 170 stycken butiker. Lekia är också en av Nordens största grossister inom områdena lek och baby.

Lekia grundades 1991 och de allra flesta av deras butiker ligger i Sverige. Företaget har sitt huvudkontor i Vellinge.

Vilka typer av leksaker/presenter har Lekia?

Lekia har ett enormt stort utbud av leksaker och presenter i flera olika kategorier. En väldigt populär kategori bland Lekias kunder är babyleksaker. Inom denna kategori har Lekia ett enormt stort utbud av produkter som passar de allra minsta.

Barn leker för att lära och detta är något som de flesta föräldrar redan känner till. Genom att leka lär sig såväl bebisar som barn att förstå hur världen omkring dem fungerar samt hur den ser ut. En bra leksak gör ett barn eller en bebis nyfiken på världen runt omkring dem samtidigt som de är roliga eller mysiga.

För bebisar är leksaker en viktig komponent för att upptäcka världen runt omkring dem och det är ofta genom leksaker som bebisar först kommer i kontakt med färger, former och olika material. Även olika ljud kommer bebisar i kontakt med via exempelvis ljud i ett babygym. I kategorin babyleksaker har Lekia många pedagogiska leksaker som bebisar älskar att använda.

I kategorin babyleksaker har Lekia flera babygym i olika färger och former. Dessa är populära bland föräldrar eftersom de vet att deras bebisar älskar att leka i dessa.

En annan kategori leksaker som är väldigt populära hos Lekia är deras leksaker i kategorin djur. Här finns det djur i olika former. Bland annat populära gosedjur som barnen tycker om att gosa med och sova tillsammans med. Gosedjur är en typ av leksak som har varit populär länge och som verkar vara fortsatt populär även i framtiden.

Hos Lekia finns ett enormt utbud av olika gosedjur att välja mellan i många olika färger och former. Det finns också många olika typer av djur att välja mellan. Allt från söta koalor och hundar till sengångare, för att nämna några.

Det finns också plastfigurer av djur som till exempel hästar som passar bra för barn att leka med. Kanske i kombination med andra leksaker som dockor eller andra figurer, för att ta ett exempel. Djur är något som barn verkligen tycker om och det finns många olika sätt att använda dessa leksaker.

En annan kategori leksaker som är väldigt populär hos Lekia är Figurer & Robotar. I denna kategori hittar vi en mångfald av leksaker med allt från pokemons till robotar. Att leka med olika figurer är något som många barn tycker om att göra och de vill då ofta leka med figurer som liknar de karaktärer de sett på teve. Det kan röra sig om allt från nyss nämnda Pokemon till Paw Patrol eller Babblarna, för att nämna några figurer som är i ropet just nu.

Ytterligare en typ av figurer som säljer bra är dinosaurier. Dessa skräcködlor är väldigt populära bland barn som tycker om att leka med figurer som föreställer en T-Rex, en Stegosaurus eller någon annan häftig dinosaurie. Hos Lekia finns det många dinosaurier att välja mellan och dessa figurer är ofta färgglada och detaljrika vilket gör dem till väldigt vackra figurer.

En annan kategori produkter som många föräldrar tycker om att botanisera kring är Lekias pedagogiska leksaker. Här finns många leksaker som framförallt äldre barn tycker om, som till exempel de många vetenskapliga set fyllda med experiment som finns att köpa hos Lekia.

Här finns också många andra leksaker som både är roliga och samtidigt hjälper barnet att lära sig nya och spännande saker. Bland annat finns olika experimentlådor där barnen får lära sig mer om kemi. Det finns också ett teleskop som är anpassat för barn och som man kan använda för att lära sig mer om stjärnorna och himlavalvet.

Ytterligare en kategori leksaker som är värd att nämna är Lekias stora utbud av spel. Att spela sällskapsspel är något som barn tycker om att göra tillsammans med sina föräldrar och sina syskon och det är ett bra sätt att samla familjen och ha roligt tillsammans samtidigt som barnen utvecklar sina sociala färdigheter. Hos Lekia finns många olika sällskapsspel i sortimentet.

Erbjuder Lekia något mer än leksaker/presenter?

Nej, Lekia är en kedja som är helt och hållet inriktad på leksaker till barn och bebisar. Det är dessa produkter i olika former som Lekia fokuserar på. Med det sagt så har Lekia flera produkter som kanske inte klassas som just leksaker men som ändå passar väldigt bra för barn och bebisar. Ett exempel på sådana produkter är olika väskor, till exempel ryggsäckar med olika motiv som barn tycker om och som de kan ha till skolan eller till träningen.

Erbjuder Lekia något mer än leksaker/presenter

Hur beställer jag hos Lekia?

För att beställa hos Lekia på nätet gör du exakt som i vilken annan onlinebutik som helst. Lekia har en bra hemsida som gör det enkelt för alla kunder att hitta de produkter och leksaker som de vill beställa och det går snabbt och smidigt att lägga till dessa produkter i kundvagnen.

När man har lagt alla de leksaker och presenter som man vill beställa går man vidare till kassan. Där kan man välja flera olika betalsätt. Ett väldigt populärt betalsätt numera är att betala via Klarna och denna möjlighet har alla som handlar hos Lekia. Något som är oerhört bra med Klarna är att man kan använda det för att betala vid ett senare tillfälle, till exempel genom att få alla inköp man har genomfört med hjälp av Klarna samlade på en och samma faktura som kommer varje månad.

När man har valt vilket betalningssätt man föredrar att använda går man vidare till själva betalningen. När betalningen är genomförd är beställningen klar och Lekia påbörjar leveransen av dina leksaker, presenter eller produkter inom en eller två arbetsdagar. Svårare än så är det inte att beställa hem leksaker från Lekia!

Vilka leveranssätt finns hos Lekia?

När man handlar hos Lekia på nätet kan man välja mellan ett antal olika leveranssätt. Normalt sett skickas varorna från Lekia inom en till två arbetsdagar från det att beställningen är gjord. När man handlar online hos Lekia tillkommer alltid en avgift för frakt på 49 kronor. Dock är det fraktfritt om man handlar för över 699 kronor.

Hur kommer man i kontakt med Lekia?

För att kontakta Lekia behöver man vända sig till deras kundtjänst som man kommer i kontakt med via deras hemsida. Det går inte att ringa in till Lekias kundtjänst utan det är e-post som gäller. Det går också att skriva in till Lekias kundtjänst via formuläret på deras hemsida. Man beskriver då sitt ärende och lämnar sina uppgifter, sedan återkommer Lekias kundtjänst med svar via e-post.

Kundtjänst hos Lekia har öppet på helgfria vardagar mellan 8 och 17. Hur lång tid det tar att få svar beror på vilken typ av fråga man ställer. Vissa frågor kan kundtjänst besvara snabbt medan det tar längre tid att kolla upp allt som gäller kring vissa andra ärenden.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Lekia på nätet?

När sajter på nätet säger sitt om Lekia brukar de få höga betyg ibland och låga betyg ibland. Samma sak gäller på de sajter där användare själva kan betygsätta och recensera olika företag. Till exempel på TrustPilot, som är den största och mest kända sajten där användare själva kan betygsätta och lämna omdömen om olika företag.

Hos TrustPilot har Lekia fått snittbetyget 2,0 av 5 möjliga. Detta får anses vara ett ganska dåligt betyg som definitivt ligger under medel. Snittbetyget baseras på omkring 40 recensioner från användare och Lekia har fått såväl positiv som negativ feedback.

Åtta procent av de användare som har recenserat Lekia hos TrustPilot har delat ut betyget fem stjärnor, vilket är det högsta möjliga. I sina omdömen nämner dessa nöjda kunder flera olika anledningar till varför de har delat ut högsta betyg till Lekia.

Flera användare vittnar om att Lekia har ordnat snabba och bra leveranser och att varorna som kunden beställt har kommit fram på utsatt tid och i bra skick. Andra nöjda kunder lyfter fram Lekias kundtjänst i sina omdömen. De anser att de fått ett proffsigt och trevligt bemötande från medarbetare som haft fokus på kundens bästa och velat hjälpa kunden att få svar på sina frågor och lösa sina problem.

Hela 65 procent av de användare som har betygsatt Lekia hos TrustPilot har delat ut lägsta möjliga betyg, vilket är en stjärna. Dessa missnöjda kunder nämner flera olika anledningar till varför de gett Lekia ett så lågt betyg i sina omdömen.

Flera missnöjda kunder berättar att den största anledningen till att de gav Lekia lägsta betyg är att många leksaker kostar för mycket. De upplever helt enkelt att de inte får valuta för pengarna och anser att Lekia borde sänka priserna på de leksaker som de är intresserade av att köpa.

Något annat som flera av dessa missnöjda kunder nämner i sina omdömen är att de är missnöjda med Lekias kundtjänst. De upplever att de inte har fått hjälp och att personalen inte har varit tillräckligt kunnig eller tillräckligt intresserad av deras bekymmer för att kunna lösa deras problem.

Tre bra saker med Lekia

 • Lekia har ett enormt stort utbud av leksaker så alla kunder har stor chans att hitta det de letar efter.
 • Lekia har många produkter från kända märken som exempelvis LEGO.
 • Lekia har ett stort och bra utbud av barnböcker som passar såväl de allra minsta som lite äldre barn.

Tre dåliga saker med Lekia

 • Priserna på vissa leksaker är ibland högre än hon konkurrenter.
 • Det kan vara svårt att få hjälp av Lekias kundtjänst, särskilt om produkten i fråga har inhandlats i en av Lekias fysiska butiker.
 • Lekias hemsida kan uppfattas som rörig och för nya kunder kan det vara svårt att hitta det man letar efter.

Tre av de populäraste leksakerna/presenterna hos Lekia

 • Monopol, det klassiska brädspelet som såväl unga som gamla tycker om att spela.
 • Barbie-dockor, även detta en klassiker som många köper med tillbehör som exempelvis ett hus eller en bil.
 • LEGO, ytterligare en klassisk leksak som aldrig går ur tiden.

Frågor & svar om Lekia

Frågor & svar

Vilka äger Lekia?

Lekia ägs av bolaget Lekia AB. De bedriver leksaksbutiker i franchise-stuk vilket innebär att enskilda handlare äger de olika Lekia-butikerna runt om i landet.

Är Lekia säker?

Ja, Lekia är en stor och välkänd butikskedja som definitivt är säker. Eftersom det är en Sveriges största leksaksbutiker som dessutom använder säkra betalningsmetoder på nätet så kan man som kund lita på att det är säkert att handla såväl i en fysisk Lekia-butik eller via deras hemsida.

Hur kan man betala hos Lekia?

Hos Lekia kan man betala på flera olika sätt, bland annat via traditionella metoder som bankkort eller kreditkort. Det går också bra att betala via Klarna när man handlar hos Lekia på nätet.

Vilka kampanjer & rabatter har Lekia?

Lekia är en kedja som ofta erbjuder sina kunder olika kampanjer och rabatter. För att se vilka aktuella kampanjer och rabatter som man kan ta del av så rekommenderas att surfa in på Lekias hemsida och se efter där.

Har Lekia vanliga butiker?

Ja, Lekia är ett företag som har valt att inte säga upp den traditionella detaljhandeln med fysiska butiker. Lekia är en stor kedja som har butiker på fler än 170 platser i såväl Sverige som Norge.

Var levererar Lekia?

Lekia levererar leksaker, presenter och andra produkter i hela Sverige. När man handlar hos Lekia på nätet kan man välja mellan flera olika leveranssätt och man får varorna levererade hem oavsett var i Sverige man bor.

Är Lekia ett bra val?

Ja, vi har bara med säkra och bra val på vår sida och Lekia är utan tvekan ett sådant. Eftersom de är Sveriges största leksakskedja med butiker på många platser runt om i landet så är de både välkända och har gott rykte. Det är med andra ord både tryggt och bra att handla hos Lekia.

Bra val i juni 2024:


Stor&Liten

 • Perfekt val när du skall ha en present eller leksak.
 • Ett stort utbud med något för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Leksakscity

 • Många & prisvärda leksaker med hög kvalitet.
 • Säkra leksaker som är CE- och EG-märkta.
 • Fri frakt på beställningar över 999 kr.

Micki

 • Enormt utbud av leksaker för barn i alla åldrar.
 • Säkra leksaker som håller en längre tid.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Forskarfabriken

 • Pedagogiska leksaker inriktade på forskning och vetenskap.
 • Många olika leksaker för barn i olika åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 600 kr.

Litenleker

 • Gigantiskt utbud av leksaker, presenter och babytillbehör.
 • Leksaker och presenter för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 500 kr.

Leksaksbilar.se

 • Stort utbud av leksaksbilar och radiostyrda bilar.
 • Bilar från unika och välkända varumärken.
 • Snabb frakt via Postnord/DHL.

Filur Namnlappar

 • Välj motiv och beställ roliga namnlappar.
 • Klarar upp till 60 grader i tvätten.
 • Alltid fri frakt när du beställer.

Club Creo

 • Pysselpaket som skickas en gång i månaden.
 • Roliga pyssel för både barn och vuxna.
 • Skickas alltid med gratis frakt.

Albert

 • Barnens digitala mattelärare som en app.
 • Finns till Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis.

Zcooly

 • Kunskapsspel för barn som är roligt och pedagogiskt.
 • Finns till enheter med Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis i 14 dagar.

Jaramba

 • Över 800 filmer, sånger, böcker och spel för barnen.
 • Med fokus främst på barn i åldrarna 2-5 år.
 • Just nu kan du prova gratis.