Leksaksaffär logo

Amazon

Vi har gått genom Amazon för att ta reda på vilka erbjudanden man har till kunder. Läs om Amazon och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Amazon?

Amazon är ett stort amerikanskt bolag som varit världsledande när det gäller e-handel under en väldigt lång period. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, USA. Numera är Amazon världens största företag inom detaljhandel på internet.

Amazon började som en bokhandel på nätet men utvecklades snabbt till att bli en e-butik som säljer det allra mesta man kan tänka sig. Givetvis finns böckerna kvar som en produkt men Amazon säljer också allt från golfklubbor och köksutrustning till leksaker och kläder.

Amazon har etablerat sig i Sverige under de senaste åren. De finns också etablerade i en mängd olika länder på flera kontinenter.

Amazon är noterat på NASDAQ-börsen sedan 1997 och de har också köpt upp många andra företag, främst i USA. De mest kända företagen som Amazon har förvärvat är förmodligen Twitch och Whole Foods Market.

Något som skiljer Amazon från många andra näthandlare är att de tillåter andra säljare att sälja sina produkter via Amazon. När en kund går in på Amazon och köper en produkt så betalar kunden direkt till Amazon oavsett om varan som kunden köpt levereras av Amazon eller av en extern säljare.

2020 lanserades Amazons svenska sajt. Amazon har också flera serverhallar utanför Eskilstuna.

Vilka typer av leksaker/presenter har Amazon?

Amazon har i princip alla leksaker och presenter du kan tänka dig. Eftersom Amazon förmodligen har världens största utbud av varor och produkter så går det att hitta precis den leksak eller present som du letar efter.

När man surfar in på Amazons hemsida och letar efter leksaker så upptäcker man fort att Amazon erbjuder leksaker i flera olika kategorier. De har massor av leksaker till såväl bebisar som till större barn.

De överlägset mest populära leksakerna på Amazons hemsida är LEGO-produkter och dessa finns i många olika förpackningar och former hos Amazon. De har ett gigantiskt utbud av LEGO-produkter i sitt sortiment.

Något annat som Amazon är väldigt bra på är att erbjuda olika pussel och spel. Även här är sortimentet enormt och det finns pussel och spel som passar barn och vuxna i alla åldrar. Allt ifrån barnpussel som en tvååring kan ha roligt med till väldigt avancerade pussel med kluriga motiv som vuxna får tillbringa timmar med för att kunna pussla ihop.

Något annat som är väldigt populärt hos Amazon är deras stora utbud av prylar som hör samman med Disney-filmer. Hos Amazon går det att köpa exempelvis dockor som föreställer olika Disney-prinsessor samt många andra leksaker, kläder och produkter som föreställer populära figurer från Disneys värld.

En kategori leksaker som blivit väldigt populära bland de yngsta barnen är leksaker som bär motiv från den populära tv-serien Paw Patrol. Hos Amazon finns ett enormt stort utbud av sådana leksaker. Här finns allt från leksaksfordon till gosedjur med där de populära hundarna från tv-serien finns med som motiv.

Amazon erbjuder också ett stort utbud av olika byggleksaker. Bland annat set anpassade för små barn med leksaker som de själva kan bygga ihop. I denna kategori finns också många leksaksfordon som föreställer sådana fordon man använder när man bygger saker, exempelvis grävskopor och lyftkranar.

När man tittar efter leksaker hos Amazon får man inte glömma bort deras stora utbud av pedagogiska leksaker. Detta är en typ av leksaker som barnen kan använda för att lära sig olika typer av färdigheter samtidigt som de har väldigt roligt. Ett bra exempel på pedagogiska leksaker som barnen lär sig mycket av att använda är olika vetenskapskit.

En annan typ av pedagogiska leksaker som är väldigt populära är leksaker som hjälper barnet att lära sig att räkna och skriva. För små barn kan magnetiska bokstäver vara en väldigt bra sådan leksak och detta finns givetvis i sortimentet hos Amazon. Små barn tycker att denna typ av leksaker är väldigt roliga att använda, bland annat för att lära sig skriva sitt namn på kylskåpet.

Hos Amazon går det också att hitta pedagogiska ABC-spel för de allra minsta. Dessa leksaker är väldigt bra för barn som håller på och lär sig bokstäverna eftersom de hjälper barnet att memorera hur bokstäverna ser ut samtidigt som barnet kan koppla ihop bokstäverna med bilder, exempelvis bilder på objekt eller djur som börjar på samma bokstav som den bokstav de håller på att lära sig. Som exempelvis L för lejon eller Z för zebra. Det är ett exempel på en typ av pedagogisk leksak som finns i Amazons enorma sortiment.

Erbjuder Amazon något mer än leksaker/presenter?

Ja, Amazon har ett enormt utbud av andra produkter än bara leksaker och presenter. Här kan man köpa allt från kläder till köksredskap eller kläder om man så vill. När man surfar in på Amazons hemsida så kan man bläddra mellan massor av olika kategorier eller använda sökfunktionen för att hitta rätt bland alla dessa tusentals och åter tusentals produkter som finns i Amazons sortiment.

Amazon erbjuder också ett enormt utbud av varor och produkter inom kategorin elektronik. Hos Amazon går det att köpa bland annat allt man behöver för att skapa sin egen hemmabio-anläggning. De har också massor av produkter inom kategorierna HiFi och hemmaljud.

En annan tjänst som blivit väldigt populär hos Amazon är Amazon Prime. Detta är en typ av abonnemang som för tillfället kostar 59 kronor i månaden. Man kan också teckna en årlig prenumeration för 549 kronor. Kunder som tecknar ett Prime-abonnemang får gratis leverans när de handlar i Amazons nätbutik samt snabbare leveranser än kunder som inte har ett Prime-konto.

Medlemmar som har Amazon Prime får dessutom tillgång till Amazon Primes streamingtjänst där de erbjuder många olika prisbelönta filmer och serier. För den som gillar gaming och tv-spel finns fler förmåner med Amazon Prime. Medlemmar får gratis PC-spel, exklusivt in-game content och en gratis Twitch-prenumeration varje månad.

Erbjuder Amazon något mer än leksaker/presenter

Hur beställer jag hos Amazon?

Att beställa varor från Amazon är väldigt enkelt och processen går snabbt och smidigt. Det första man behöver göra för att beställa varor från Amazon är att surfa in på deras hemsida och lägga till varorna i sin varukorg.

När man har lagt alla varor man vill handla där kan man gå vidare till kassan. Där fyller man i sina uppgifter som till exempel adress och postnummer. Om man har skapat ett konto hos Amazon sedan tidigare så räcker det med att vara inloggad på kontot så fylls dessa uppgifter i automatiskt.

När man har fyllt i alla uppgifter som behövs kan man gå vidare till att välja leveranssätt.

Vilka leveranssätt finns hos Amazon?

Amazon är kända för att erbjuda snabba leveranser och om man vill ha sina produkter levererade extra snabbt så går det att välja expressleverans.

Hur lång tid det tar för varorna att anlända hemma hos dig beror på flera faktorer. Exempelvis på var någonstans du bor samt om du gör din beställning på helgen eller på en vardag.

Gå till Amazons hemsida

Hur kommer man i kontakt med Amazon?

För att komma i kontakt med Amazon behöver man surfa in under fliken Kundtjänst på deras hemsida. Det går inte att komma i kontakt med Amazons kundtjänst via telefon eller e-post direkt, däremot har de ett ganska avancerat och automatiserat system för sin kundtjänst inne på sin hemsida.

Där klickar man i vilken typ av ärende man vill ha hjälp med och kommer sedan vidare till ett formulär där man kan välja hur man vill få hjälp. Man kan bland annat välja att chatta med Amazons kundtjänst direkt. Där får man också möjlighet att begära ett telefonsamtal från Amazon. Ytterligare ett alternativ som Amazons kundtjänst erbjuder är att kontakta dem via mail.

Formuläret för kundtjänst på Amazons hemsida är öppet dygnet runt.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Amazon på nätet?

Amazon brukar få både ris och ros när recensenter på nätet får säga sitt. Detsamma gäller på sidor där användare själva kan betygsätta olika sajter samt skriva sina omdömen om olika företag och deras produkter.

Den största och mest kända sådana sajten är utan tvekan TrustPilot där hundratals användare betygsätter och recenserar olika företag. Hos TrustPilot har fler än 500 kunder till Amazon lämnat omdömen. Av dessa kunder får Amazon snittbetyget 2,4 av 5 vilket får anses vara godkänt men ändå ett mediokert betyg.

21 procent av alla användare som har recenserat Amazon hos TrustPilot har delat ut betyget fem stjärnor vilket är det högsta möjliga. Dessa användare nämner flera olika anledningar till att de delat ut det högsta betyget. Bland annat nämner flera användare att Amazon ofta har bäst priser bland alla e-butiker som de har jämfört.

Något annat som många nöjda kunder nämner är att de upplever Amazon som väldigt proffsiga och serviceinriktade när kunderna har beställt någon produkt som gått sönder eller visat sig inte fungera som den ska. Många nöjda kunder vittnar om att Amazon har gett kunderna pengarna tillbaka samt att de erbjudit presentkort som plåster på såren.

En annan sak som dessa nöjda kunder nämner som en anledning till att Amazon fått högsta betyg av dem är att Amazon har ett mycket större utbud än många andra svenska nätbutiker. Flera kunder nämner att Amazon har produkter i sitt sortiment som de inte hittar hos andra svenska nätbutiker.

60 procent av användarna som har recenserat Amazon har emellertid delat ut en stjärna, vilket är det lägsta möjliga betyget. Dessa missnöjda kunder nämner flera olika orsaker till varför de har varit missnöjda med Amazon.

Det finns flera anledningar till att 60 procent av recensenterna hos TrustPilot gett Amazon lägsta möjliga betyg. En anledning som flera missnöjda kunder nämner är att de har blivit dåligt behandlade av kundtjänst. Flera av dessa användare anger att kundtjänst krånglat till enkla ärenden och att de har fått vänta alldeles för länge på att få hjälp.

En annan sak som flera missnöjda användare nämner att leveranserna inte har fungerat. Vissa användare har inte fått sina varor alls och vissa har fått hem varor som tydligt har blivit skadade under frakten.

Tre bra saker med Amazon

 • Har ett otroligt stort utbud av leksaker och presenter och erbjuder inslagning.
 • Erbjuder ofta snabba leveranser när man köper leksaker eller presenter.
 • Har en bra sökfunktion som gör det enkelt att hitta det man letar efter.

Tre dåliga saker med Amazon

 • Deras hemsida kan lätt uppfattas som rörig.
 • Många produkter har beskrivningar på engelska även på Amazons svenska sida.
 • Svårt att se hur mycket frakten kostar innan man ska lägga sin beställning.

Tre av de populäraste leksakerna/presenterna hos Amazon

 • Play-Doh-lera är den bäst säljande leksaken hos Amazon.
 • Olika LEGO-produkter är väldigt populära hos Amazons kunder.
 • Det klassiska kortspelet Uno säljs i många exemplar.

Se erbjudanden på Amazons hemsida

Frågor & svar om Amazon

Frågor & svar

Vilka äger Amazon?

Amazon ägs till största del av dess grundare Jeff Bezos. Han agerar vd för företaget och har omkring 16 procent av aktierna.

Är Amazon säkert?

Ja, Amazon är ett stort och välkänt bolag som folk med rätta har hög tilltro till. Det är väldigt säkert att beställa hem olika produkter från deras hemsida.

Hur kan man betala hos Amazon?

När man handlar hos Amazon kan man betala på flera olika sätt på deras sida. Klassiska betalsätt som bankkort och kreditkort fungerar i alla lägen. Sedan erbjuder Amazon också ett antal andra betalningsmetoder.

Vilka kampanjer & rabatter har Amazon?

Amazon erbjuder ofta olika kampanjer och rabatter som gör att kunder som handlar där kan hitta varor till riktiga fyndpriser. Det bästa sättet att ta reda på vilka aktuella kampanjer och rabatter som Amazon erbjuder är att besöka deras hemsida och se efter där.

Har Amazon vanliga butiker?

Nej, Amazon är ett företag som har valt att säga upp alla fysiska butiker och istället helt och fullt inriktat sig på att sälja sina produkter på nätet. De har därför inga vanliga butiker men är å andra sidan den största detaljhandeln på nätet.

Var levererar Amazon?

Sedan ett par år tillbaka finns Amazon på den svenska marknaden och när man beställer produkter från Amazon kan man numera få dessa levererade hem i hela Sverige.

Är Amazon ett bra val?

Ja, Amazon är ett val som är både säkert och prisvärt. Vi har bara med säkra val på vår sida och Amazon är definitivt ett av dessa.

Bra val i maj 2024:


Stor&Liten

 • Perfekt val när du skall ha en present eller leksak.
 • Ett stort utbud med något för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Leksakscity

 • Många & prisvärda leksaker med hög kvalitet.
 • Säkra leksaker som är CE- och EG-märkta.
 • Fri frakt på beställningar över 999 kr.

Micki

 • Enormt utbud av leksaker för barn i alla åldrar.
 • Säkra leksaker som håller en längre tid.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Forskarfabriken

 • Pedagogiska leksaker inriktade på forskning och vetenskap.
 • Många olika leksaker för barn i olika åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 600 kr.

Litenleker

 • Gigantiskt utbud av leksaker, presenter och babytillbehör.
 • Leksaker och presenter för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 500 kr.

Leksaksbilar.se

 • Stort utbud av leksaksbilar och radiostyrda bilar.
 • Bilar från unika och välkända varumärken.
 • Snabb frakt via Postnord/DHL.

Filur Namnlappar

 • Välj motiv och beställ roliga namnlappar.
 • Klarar upp till 60 grader i tvätten.
 • Alltid fri frakt när du beställer.

Club Creo

 • Pysselpaket som skickas en gång i månaden.
 • Roliga pyssel för både barn och vuxna.
 • Skickas alltid med gratis frakt.

Albert

 • Barnens digitala mattelärare som en app.
 • Finns till Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis.

Zcooly

 • Kunskapsspel för barn som är roligt och pedagogiskt.
 • Finns till enheter med Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis i 14 dagar.

Jaramba

 • Över 800 filmer, sånger, böcker och spel för barnen.
 • Med fokus främst på barn i åldrarna 2-5 år.
 • Just nu kan du prova gratis.