Leksaksaffär logo

Stor&Liten

Vi har gått genom Stor&Liten för att ta reda på vilka erbjudanden man har till kunder. Läs om Stor&Liten och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Stor&Liten?

Stor&Liten är en av Sveriges största leksaksbutiker och har idag även en webbshop på nätet som är välkänd. Deras specialitet är god service, stort sortiment och kvalitet. Stor&Liten grundades redan 1975 och blev på den tiden Sveriges absolut största leksaksbutik i fysisk form. På senare dagar har man utvecklat webbshopen som är ännu större med ett brett sortiment, så nu kan man handla alla leksaker i lugn och ro hemifrån i soffan.

Stor&Liten grundades av Torsten Nyquist och Torsten drev butiken fram till 1989 då han sålde företaget till KF, då fanns det totalt 25 butiker av Stor&Liten. Första butiken för Stor&Liten låg i Parkadenhuset i hörnet av Regeringsgatan i huvudstaden, Stockholm. Butiken var före sin tid och låg verkligen i framkant vad gäller TV-spel och datorer. Senare tog man även in leksaker i sitt sortiment, vilket visade sig vara ett toppen beslut om man tittar på hur företaget mår idag.

Logotypen för Stor&Liten är designad och gjord av kände konstnären Lasse Åberg. Själva logotypen består av en levande kloss som håller handen med en levande boll. I dagens logotype så håller klossen i ett leksaksflygplan och bollen håller i ett gosedjur - precis lika lekfullt som Stor&Liten vill vara och framstå.

I början av 2000-talet sålde KF företaget till största konkurrenten BR Leksaker som avvecklade hela företaget och omvandlade Stor&Liten till BR istället. Under början av 2011 så köptes BR av Top-Toy som i sin tur sattes i konkurs. Efter det öppnade man istället Stor&Liten som E-handel, vilket haft en stor framgång i Sverige. Under 2021 omsatte Stor&Liten strax över 89 miljoner kronor i Sverige, vilket är fina siffror för en E-handel i Sverige.

Om man går ut på Stor&Litens hemsida så hittar man ett brett och stort sortiment med massor av skojiga leksaker och billiga leksaker till barn i olika åldrar. Du kan välja att handla barnböcker. pyssel, dockor, gosedjur, byggleksaker, pussel, spel, sällskapsspel, leksaksfordon och mycket mer. Det finns verkligen något för alla åldrar hos Stor&Liten. Man representerar även de flesta populära varumärken som STIGA, Micki, LEGO, Bamse, Babblarna, Greta Gris, Skrållan, Teddykompaniet, Disney Frozen, BRIO och Pippi Långstrump för att nämna ett starkt gäng.

Stor&Liten rekommenderar att handla online ifall man vill slippa trängsel och långa köer. Om du väljer att handla dina leksaker på nätet så kan du hitta billiga leksaker med snabb frakt direkt hem till dörren. Stor&Liten erbjuder alla sina kunder snabba leveranser och öppet köp i hela 365 dagar på hela sitt sortiment.

Vilka typer av leksaker/presenter har Stor&Liten?

I dagsläget har Stor&Liten ett gigantiskt sortiment av leksaker och presenter. Man har allt från babyleksaker och interaktiva leksaker till barnrum, barnkalas, docklek, gosedjur, leksaksfordon, presenttips, pyssel, målning, spel och vinter- och sommarlek. Det finns verkligen något för alla åldrar och alla smaker, pojkar och tjejer. Man har även tagit in många olika typer av varumärken där vi kan hitta BRIO, ABC, Baby Shark, Barbie, Bamse, Disney, Dinos World, Emil i Lönneberga, LEGO, MAM, Marvel och Pokémon för att nämna ett färgstarkt gäng med varumärken. 


I sortimentet hos Stor&Liten så har man verkligen valt att försöka få med så mycket produkter som möjligt för att öka konverteringen hos alla privatpersoner. Man märker att Stor&Liten försöker fånga in ett brett och stort sortiment för alla smaker.

På deras hemsida så har de valt att lägga in alla produkter i olika kategorier så att kunderna lätt kan hitta det dem söker. Man har även gjort i ordning olika samlingskategorier som går under namnen Topplista, Aktuellt Just Nu, Tips & Trix, Julklappstips och LEGO - detta så att kunderna lätt ska hitta produkter som är anpassade utefter vissa typer av önskemål.

Erbjuder Stor&Liten något mer än leksaker/presenter?

Ja, det finns ett stort utbud och mer än bara leksaker och presenter. Man kan hitta saker till barnrummet så som inredning. Man kan hitta en hel del inom sport och fritid, som inte behöver klassas som leksaker utan mer som redskap och tillbehör för sporten och fritidssysslorna.

Det finns även en hel del barnkläder där du kan hitta allt från babykläder till kläder för det äldre barnet. Det finns även en kategori med kläder som går under namnet “Prematur” och är en kategori för de barnen som är för tidigt födda, alltså väldigt små kläder. Detta är sällsynt att hitta i en leksaksaffär på nätet och det skulle vi påstå gör att Stor&Liten sticker ut - det lilla extra!

Erbjuder Stor&Liten något mer än leksaker/presenter

Hur beställer jag hos Stor&Liten?

Du väljer ut vilka produkter du vill shoppa och sedan lägger du en beställning och går vidare till kassan. När du lagt en beställning hos Stor&Liten i deras nätbutik så accepterar du även deras försäljningsvillkor som finns att läsa om på hemsidan. Alla priser som visas på hemsidan är inklusive moms och man behöver vara minst 18 år gammal för att handla hos Stor&Liten.

Du kan välja att betala med bankkort, delbetalning, fakturabetalning och med Klarna Direkt som betalalternativ. Själva betalningsmetoderna är väldigt smidiga och enkla för alla att förstå hur man går tillväga. Stor&Liten använder sig av Klarna och PayEx som betalmetoder i dagsläget och alla personuppgifter hanteras av Stor&Liten samt Klarna eller PayEx. Du kan känna dig trygg med att dina personuppgifter förvaras på ett säkert sätt.

Efter du beställt så får du ett beställningserkännande som skickas till din e-postadress, där kommer du även bli informerad ifall det sker några delleveranser eller förseningar på din beställning, så det är viktigt att du anger korrekt e-postadress. Om du skulle ha några frågor gällande din beställning så rekommenderar vi dig att ringa in till kundtjänsten på 08-12 44 99 88, där kan du få snabbast hantering.

Gå till Stor&Litens hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Stor&Liten?

En stor fördel med Stor&Liten är att det erbjuds många olika leveranssätt. Det beror lite på vart du befinner dig i vårt avlånga land. Dessa fraktsätt finns att välja mellan: Postnord, Best, Budbee, DHL, DB Schenker, Premo, Airmee, Bussgods, Early Bird och Instabox. Dessa olika fraktsätt har gemensamt cirka 1-2 arbetsdagar i leverans. Om man bor i en storstad så kan man nog räkna med hemleverans dagen efter man beställt om man beställt innan 16.00 en vardag.

Samtliga fraktsätt har just nu en avgift på 49 kronor. Det kan vara värt den extra pengen för en så pass snabb leverans. Här ligger verkligen Stor&Liten i framkant, med att erbjuda snabba leveranser! Perfekt om man är sent ute med presentköpet. Det kan givetvis uppkomma oförutsedda förseningar i leveransen, om detta skulle ske så kommer Stor&Liten att kontakta dig och se över orsaken till förseningen. Du blir alltid kontaktad ifall man inte kan hålla den utlovade leveranstiden. Alla kunder har rätt att avbryta sin beställning om Stor&Liten inte håller sin lovade leveranstid.

Om du befinner dig i Stockholm kan du till och med på leverans med Instabike där man cyklar hem din beställning till dig. Leveransen är 100 % fossilfri och klimatsmart - perfekt för alla som bor i Stockholm!

Hur kommer man i kontakt med Stor&Liten?

Om du behöver komma i kontakt med kundtjänsten hos Stor&Liten så rekommenderar vi dig i första hand att maila in dina frågor till deras kundtjänst. I nästa steg skulle vi rekommendera att du kontaktar kundtjänsten via telefon.

Här listar vi Stor&Litens kontaktinformation ifall du skulle behöva:

 • Om du vill ringa in till Stor&Liten: 08-12 44 99 88
 • Om du vill maila in till Stor&Liten: [email protected]

Telefonsupporten har öppet varje helgfri vardag mellan 09:00 till 16:00 med lunchstängt 12:00 till 13:00. Supporten har alltså inte öppet under röda dagar.

Mailsupporten svarar så fort tiden finns. Inkommande mail betas av i löpande takt. Du kan förvänta dig svar i skyndsam takt om du mailat in dina frågor till Stor&Liten.

Om du har ett akut ärende som du behöver svar på så rekommenderar vi dig att ringa in på angiven telefontid för att få ett svar. Om du skickar mail kan det möjligtvis dröja lite även om kundtjänsten jobbar på i effektiv takt.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Stor&Liten på nätet?

När man surfar runt på nätet för att kolla recensioner och betyg i tester på Stor&Liten så är det för det mesta ett gott betyg. Om vi börjar med att kolla på Trustpilot som är en erkänd recensionssida så får Stor&Liten 3,1 av 5,0 i betyg, vilket är strax över medelbetyget. Detta är ändå fullt godkänt med tanke på hur många kunder Stor&Liten har varje dag, varje månad och varje år. Större delen av recensionerna är väldigt bra där folk beskriver att de är väldigt nöjda med leveranstider och leksakerna överlag. Sen finns det ett gäng recensioner där människor varit missnöjda, då man fått en sen leverans från vad som är utlovat.

Om man kollar recensionerna och betygen på populära Prisjakt så får Stor&Liten ännu bättre betyg. Prisjakt ger leksaksaffären 3,9 av 5,0 i betyg, vilket är ett väl godkänt betyg!

Tre bra saker med Stor&Liten

 • Stort och brett sortiment - Här finns något för alla barn.
 • Snabba leveranser i hela Sverige - Endast 1-2 arbetsdagar i leveranstid.
 • Billig leksaksaffär - En utav de billigare leksaksaffärerna på nätet just nu.

Tre dåliga saker med Stor&Liten

 • Svårt att komma i kontakt med Stor&Liten utanför arbetstid och under ledigheter.
 • Dyr returkostnad ifall du vill skicka tillbaka en produkt / leksak.
 • Stor&Liten har fått en del kritik för sin hemsida genom åren - Stort utbud och svårt att hitta produkter man söker.

Tre av de populäraste leksakerna/presenterna hos Stor&Liten

 • Sommarskuggan Gosedjur - Detta är en av SVT Barns populäraste figur och Sommarskuggan hittar man i folkkära tv-programmet Sommarlov.
 • Draken Bolibompa Gosedjur - Även denna figur är en färgstark figur från SVT Barns program Bolibompa.
 • Käpphäst Lilla Gubben Pippi Långstrump - Denna fina käpphäst kommer från populära och folkkära Pippi Långstrumps kompis Lilla Gubben.

Se erbjudanden på Stor&Litens hemsida

Frågor & svar om Stor&Liten

Frågor & svar

Vilka äger Stor&Liten?

Idag ägs Stor&Liten av Fredrik Junefelt som även sitter som VD i företaget. Stor&Liten har sitt säte på Sveavägen i Stockholm. Idag har Stor&Liten enbart fokus på e-handel med kunden i fokus. Stor&Liten skall vara förknippat med glädje.

Är Stor&Liten säker?

Stor&Liten följer alla regler och lagar om hur man hanterar personuppgifter - allt för att du som kund skall känna dig trygg genom hela processen. Samtliga personuppgifter behandlas med stor respekt och i enlighet med befintlig lagstiftning. Du kan med andra ord känna dig trygg som kund hos Stor&Liten.

Hur kan man betala hos Stor&Liten?

Du kan välja att betala med bankkort, delbetalning, fakturabetalning eller med Klarna Direkt. Stor&Liten använder sig Klarna och PayEx och all betalning sker via dessa två betalmetoder.

Vilka kampanjer & rabatter har Stor&Liten?

Förutom ett stort utbud inför julhandeln så finns det ett gäng olika kampanjer att ta del av just nu. Vi listar ett par av dessa här i texten: 20 % på allt inom hästar & stall, 20 % på allt inom pärlor & plattor och 20 % på utvalda gosedjur.

Har Stor&Liten vanliga butiker?

I dagsläget har Stor&Liten valt att satsa på sin e-handel och sina snabba leveranser runt om i Sverige. Man valde för ett par år sedan att säga upp sina befintliga butiker och köra helt och hållet på e-handel och näthandel.

Var levererar Stor&Liten?

Just nu fokuserar Stor&Liten på all handel inom Sverige och levererar bara till svenska postnummer. Det har funnits en idé om att expandera, men just väljer man att enbart hantera svenska kunder och beställningar inom Sverige.

Är Stor&Liten ett bra val?

Ja, Stor&Liten är ett av de bästa valen du kan välja om du är ute efter en leksaksaffär på nätet. Här får du ett stort och brett sortiment med billiga priser. Du kan hitta något för barn i alla åldrar hos Stor&Liten!

Bra val i maj 2024:


Stor&Liten

 • Perfekt val när du skall ha en present eller leksak.
 • Ett stort utbud med något för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Leksakscity

 • Många & prisvärda leksaker med hög kvalitet.
 • Säkra leksaker som är CE- och EG-märkta.
 • Fri frakt på beställningar över 999 kr.

Micki

 • Enormt utbud av leksaker för barn i alla åldrar.
 • Säkra leksaker som håller en längre tid.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Forskarfabriken

 • Pedagogiska leksaker inriktade på forskning och vetenskap.
 • Många olika leksaker för barn i olika åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 600 kr.

Litenleker

 • Gigantiskt utbud av leksaker, presenter och babytillbehör.
 • Leksaker och presenter för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 500 kr.

Leksaksbilar.se

 • Stort utbud av leksaksbilar och radiostyrda bilar.
 • Bilar från unika och välkända varumärken.
 • Snabb frakt via Postnord/DHL.

Filur Namnlappar

 • Välj motiv och beställ roliga namnlappar.
 • Klarar upp till 60 grader i tvätten.
 • Alltid fri frakt när du beställer.

Club Creo

 • Pysselpaket som skickas en gång i månaden.
 • Roliga pyssel för både barn och vuxna.
 • Skickas alltid med gratis frakt.

Albert

 • Barnens digitala mattelärare som en app.
 • Finns till Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis.

Zcooly

 • Kunskapsspel för barn som är roligt och pedagogiskt.
 • Finns till enheter med Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis i 14 dagar.

Jaramba

 • Över 800 filmer, sånger, böcker och spel för barnen.
 • Med fokus främst på barn i åldrarna 2-5 år.
 • Just nu kan du prova gratis.