Leksaksaffär logo

Forskarfabriken

Vi har gått genom Forskarfabriken för att ta reda på vilka erbjudanden man har till kunder. Läs om Forskarfabriken och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Forskarfabriken.se?

Forskarfabriken.se är en hemsida som säljer massor av olika leksaker och presenter. Det som är speciellt med Forskarfabriken.se är att de har ett stort utbud av leksaker som hjälper till att väcka barn och ungdomars intresse för forskning och vetenskap. De flesta presenterna som finns i deras sortiment är pedagogiska och de hjälper alltså barnen att lära sig saker samtidigt som de har kul och leker med leksakerna.

Forskarfabriken.se grundades redan 2002 av forskare, lärare samt föräldrar som gick samman för att bilda ett socialt företag som skulle fokusera på att hjälpa barn att tidigt väcka intresse och nyfikenhet kring forskning och vetenskap. Personerna bakom företaget besitter en stor kunskap gällande hur barn lär sig och har själva handplockat massor av härliga leksaker som passar utmärkt för barn och ungdomar som vill ha roligt och samtidigt få prova på forskning och vetenskap.

Något som företaget bakom Forskarfabriken.se själva gärna framhåller är att de produkter som finns i deras sortiment är mer än bara leksaker. Produkterna är noggrant designade för att stimulera sinnena hos barn samt hjälpa dem att arbeta tillsammans med vuxna, exempelvis sina föräldrar, för att barnen samtidigt ska få utveckla sina sociala förmågor. Samtidigt utvecklas och främjas deras kreativitet samt förmågan att tänka på ett vetenskapligt sätt.

Forskarfabriken.se har också ett mål om att erbjuda häftiga och roliga alternativ till den digitala underhållning som annars tar allt större plats i barns liv. Detta gör företaget med hjälp av sina produkter som hjälper barnen att skifta fokus från den digitala världen till verkligheten där de kan utföra roliga experiment och andra lekar med hjälp av leksakerna som finns i sortimentet hos Forskarfabriken.se.

Företaget bakom Forskarfabriken.se vill att barnen ska få hjälp att utveckla vetenskap till ett intresse. På så vis hoppas de kunna inspirera barnen till att lägga undan sina mobiltelefoner och surfplattor och istället undersöka den verkliga världen och alla häftiga saker som finns runt omkring oss.

Vilka typer av leksaker/presenter har Forskarfabriken.se?

Hos Forskarfabriken.se kan man hitta leksaker och presenter i många olika kategorier. Gemensamt för alla dessa är att de är roliga att leka med men också pedagogiskt utformade. Syftet med leksakerna hos Forskarfabriken.se är att väcka barnens nyfikenhet och intresse för vetenskap och forskning och detta lyckas de verkligen med i flera olika kategorier.

En populär kategori leksaker hos Forskarfabriken.se är dinosaurier. Dessa enorma skräcködlor som levde för flera miljoner år sedan har på något sätt lyckats bli oerhört populära bland barn vars fantasi och kunskapstörst eggas av att leka med exempelvis små figurer som föreställer en T-rex eller Stegosaurus, för att nämna två välkända och populära dinosaurier.

En produkt som är väldigt häftig i kategorin dinosaurier är en med dinosaurie-figurer som växer när man låter dem ligga i vatten. Dessa figurer är väldigt roliga för barn som är intresserade av just dinosaurier eftersom de får ta del av en process där vetenskap och experiment ingår och det färdiga resultatet blir sedan dinosaurier som man kan leka med.

En annan kategori produkter som är väldigt populära hos Forskarfabriken.se är deras experimentlådor. Dessa lådor finns i många olika varianter och de innehåller, som namnet antyder, massor av roliga experiment. En populär typ av låda är de lådor som barnen kan använda för att tillverka olika egna saker. Bland annat finns det lådor som barn kan använda för att tillverka sin egen tvål och även lådor där barnen kan göra sina egna slemmiga figurer.

En annan populär låda hos Forskarfabriken.se är lådan som heter Mitt första laboratorium. Detta är en stor och välsorterad experimentlåda som passar utmärkt för barn som vill börja experimentera och lära sig mer om vetenskapens förunderliga värld. Denna låda är väldigt populär bland barn som inte haft så stor erfarenhet tidigare av experiment men som när de fått upp ögonen för dessa vill prova på massor av olika roliga experiment. Lådan räcker länge och innehåller en stor mängd olika utrustning.

Hos Forskarfabriken.se finns det också massor av olika leksaker inom kategorin matematik. Dessa pedagogiska leksaker hjälper barnen att lära sig matematik på ett enklare och roligare sätt. Exempel på produkter inom denna kategori är allt från enkla mattearmband med multiplikationstabellen på till stora mattepaket som barnen kan använda för att lära sig räkna mer avancerade tal.

Det finns givetvis också många kategorier med leksaker och produkter som är inriktade helt och hållet åt det vetenskapliga hållet. En sådan kategori är teleskop. Forskarfabriken.se erbjuder flera olika teleskop som går bra att använda för att skåda stjärnorna på himlen med, bland annat. I denna kategori hittar man också häftiga solförmörkelseglasögon.

Den kanske mest populära kategorin produkter av dem alla hos Forskarfabriken.se är forskarutrustning och det är en kategori som är fylld av häftiga produkter som alla barn som är intresserade av vetenskap tycker mycket om. Här finns bland annat små petriskålar som kan användas för att göra massor av olika experiment.

I denna kategori finns dessutom flera olika mikroskop, bland annat mikroskop för barn, vilket är en produkt som verkligen är populär bland barn som blivit nyfikna på vetenskap. Med ett mikroskop kan man se många häftiga saker och göra många roliga experiment och detta är givetvis något som barn i alla åldrar tycker är väldigt roligt. Forskarfabriken.se har också massor av rolig labbutrustning som exempelvis PH-band, provrör och skyddsglasögon vilket är bra utrustning för alla barn som pysslar med experiment hemma.

Erbjuder Forskarfabriken.se något mer än leksaker/presenter?

Nej, Forskarfabriken.se fokuserar uteslutande på leksaker och presenter som har en vetenskaplig eller pedagogisk inriktning.

Erbjuder Forskarfabriken något mer än leksaker/presenter

Hur beställer jag hos Forskarfabriken.se?

För att beställa hos Forskarfabriken.se gör du precis som hos vilken annan webbshop som helst. Forskarfabriken.se har en tydlig och enkel hemsida som gör det väldigt lätt att hitta de produkter man vill beställa och att sedan lägga till dessa produkter i varukorgen.

När man har lagt alla de leksaker och produkter som man vill beställa går man vidare till kassan. Där kan man välja flera olika betalsätt. Ett väldigt populärt betalsätt numera är att betala via Klarna och denna möjlighet har alla som handlar hos Forskarfabriken.se. Något som är väldigt bra med Klarna är att man kan använda det för att betala senare, exempelvis genom att få alla inköp man har gjort med Klarna på en och samma faktura varje månad.

När man har valt vilket betalningssätt man vill använda går man vidare till själva betalningen. När den sedan är genomförd är beställningen klar och Forskarfabriken.se börjar leveransen av dina produkter. Svårare än så är det inte att beställa hos Forskarfabriken.se!

Gå till Forskarfabrikens hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Forskarfabriken.se?

När man handlar hos Forskarfabriken.se kan man välja mellan flera olika leveranssätt. Det finns allt från de som tar ett par dagar och kostar väldigt lite till de som är blixtsnabba och då givetvis också tar mer betalt. Om man vill ha en snabb leverans så går detta att välja så länge man är beredd att betala en liten slant extra för det. Vill man hellre ha en billig leverans som tar ett par dagar extra att få hem så går det också bra.

Forskarfabriken.se samarbetar med flera olika distributörer och det går att välja bland dessa olika bolag när man genomför sin beställning.

Något som är väldigt bra hos Forskarfabriken.se är att de erbjuder gratis frakt när man handlar varor till ett värde av 600 kronor eller mer.

Hur kommer man i kontakt med Forskarfabriken.se?

För att komma i kontakt med Forskarfabriken.se behöver man kontakta deras kundservice. Detta kan man endast göra genom att fylla i ett formulär inne på deras hemsida. Det går inte att höra av sig via telefon eller mejl och sajten har heller ingen chatt.

När man fyller i formuläret behöver man ange sitt namn och sin e-postadress, samt skicka in sin förfrågan skriftligt. Det går också att ange sitt ordernummer om man har ett sådant då detta kan underlätta hanteringen av ens ärende.

När man har skickat in sin fråga till kundtjänst är det bara att vänta in att Forskarfabriken.se återkommer med ett svar. Detta brukar ofta gå relativt snabbt och svaret kommer vanligtvis inom en eller ett par arbetsdagar i form av ett mejl.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Forskarfabriken.se på nätet?

Forskarfabriken.se får ofta goda omdömen när olika sidor på nätet får säga sitt. Även på sidor där användarna själva kan betygsätta olika butiker brukar Forskarfabriken.se få relativt goda omdömen.

På Facebook har företaget fått snittbetyget 4,7 av 5 möjliga när användarna själva har fått sätta betyg. Detta får givetvis anses vara ett väldigt gott betyg som företaget ska vara stolta över. Bland omdömena nämner användarna flera olika anledningar till varför de delat ut ett högt betyg till Forskarfabriken.se.

Bland dessa anledningar nämns bland annat att deras leksaker håller hög kvalitet och att de är väldigt roliga samtidigt som de är pedagogiska. En förälder som delat ut högsta betyg skriver att dennes barn älskar att leka med leksaker som inhandlats hos Forskarfabriken.se.

En annan nöjd användare skriver att hon alltid handlar julklappar till sina barn hos Forskarfabrik.se eftersom det är häftigt att se att barnen lär sig så mycket genom att använda dessa pedagogiska och lärorikt utformade leksaker.

Tre bra saker med Forskarfabriken.se

 • Deras leksaker är pedagogiskt inriktade och barnen kan med andra ord lära sig massor genom att leka med dessa.
 • Stort utbud av många olika leksaker för barn i olika åldrar.
 • Alla deras leksaker och produkter är roliga att leka med.

Tre dåliga saker med Forskarfabriken.se

 • De har inte så många enkla leksaker i sitt sortiment.
 • Prislappen på leksaker kan uppfattas vara något hög.
 • Det går inte att ringa in till deras kundtjänst.

Tre av de populäraste leksakerna/presenterna hos Forskarfabriken.se

 • Dinosaurier som finns i flera olika modeller.
 • Byggleksaker som till exempel deras magnetiska byggsatser.
 • Experimentlådor som hjälper barnen att själva tillverka roliga saker.

Se erbjudanden på Forskarfabrikens hemsida

Frågor & svar om Forskarfabriken

Frågor & svar

Vilka äger Forskarfabriken.se?

Forskarfabriken.se ägs av det sociala företaget Scientist Factory AS som består av forskare, lärare och föräldrar som har gått samman för att bidra till att väcka barns nyfikenhet kring vetenskap och forskning. I sitt sortiment erbjuder de produkter som har handplockats just för detta ändamål. Företaget grundades redan 2002 och har varit verksamt sedan dess.

Är Forskarfabriken.se säker?

Ja, det är väldigt säkert att handla hos Forskarfabriken.se. Vi har bara med säkra och trygga val och det är alltså väldigt säker att använda deras hemsida.

Hur kan man betala hos Forskarfabriken.se?

Det går att betala med flera olika trygga och vanliga betalsätt när man handlar hos Forskarfabriken.se. Bland annat går det att betala med betalkort och kreditkort från såväl VISA som Mastercard. Det går också bra att betala på olika vis med hjälp av Klarna.

Vilka kampanjer & rabatter har Forskarfabriken.se?

Forskarfabriken.se har ofta olika kampanjer, rabatter och erbjudanden. Vilka aktuella sådana som gäller listar de oftast på sin hemsida, så det säkraste sättet att ta reda på vilka kampanjer och rabatter man kan ta del av är att surfa in där och läsa mer.

Har Forskarfabriken.se vanliga butiker?

Nej, Forskarfabriken.se har så att säga valt att säga upp förhållandet med fysiska butiker. Det är en butik som helt och hållet är digital. För att handla hos Forskarfabriken.se behöver man således surfa in på deras hemsida.

Var levererar Forskarfabriken.se?

Forskarfabriken.se levererar sina varor och produkter i hela Sverige. Det spelar alltså ingen roll om man beställer från sydligaste Skåne eller nordligaste Norrland, när man handlar hos Forskarfabriken.se får man produkterna levererade hem oavsett.

Är Forskarfabriken.se ett bra val?

Ja, vi har bara med säkra val på våran sida och Forskarfabriken.se är ett mycket bra sådant. Du kan vara trygg med att Forskarfabriken.se är en säker sida som också erbjuder väldigt bra produkter till bra priser.

Bra val i juni 2024:


Stor&Liten

 • Perfekt val när du skall ha en present eller leksak.
 • Ett stort utbud med något för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Leksakscity

 • Många & prisvärda leksaker med hög kvalitet.
 • Säkra leksaker som är CE- och EG-märkta.
 • Fri frakt på beställningar över 999 kr.

Micki

 • Enormt utbud av leksaker för barn i alla åldrar.
 • Säkra leksaker som håller en längre tid.
 • Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Forskarfabriken

 • Pedagogiska leksaker inriktade på forskning och vetenskap.
 • Många olika leksaker för barn i olika åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 600 kr.

Litenleker

 • Gigantiskt utbud av leksaker, presenter och babytillbehör.
 • Leksaker och presenter för barn i alla åldrar.
 • Fri frakt på beställningar över 500 kr.

Leksaksbilar.se

 • Stort utbud av leksaksbilar och radiostyrda bilar.
 • Bilar från unika och välkända varumärken.
 • Snabb frakt via Postnord/DHL.

Filur Namnlappar

 • Välj motiv och beställ roliga namnlappar.
 • Klarar upp till 60 grader i tvätten.
 • Alltid fri frakt när du beställer.

Club Creo

 • Pysselpaket som skickas en gång i månaden.
 • Roliga pyssel för både barn och vuxna.
 • Skickas alltid med gratis frakt.

Albert

 • Barnens digitala mattelärare som en app.
 • Finns till Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis.

Zcooly

 • Kunskapsspel för barn som är roligt och pedagogiskt.
 • Finns till enheter med Android, iPhone och iPad.
 • Just nu kan du prova gratis i 14 dagar.

Jaramba

 • Över 800 filmer, sånger, böcker och spel för barnen.
 • Med fokus främst på barn i åldrarna 2-5 år.
 • Just nu kan du prova gratis.